http://img.nattawat.org/images/tds41xvqedddfubg300.gif

Advertise Here, RM 100/Month. Size 400x100. loveperak@yahoo.com

Shahrizat Saman 100 Juta : Zuraida dan Rafizi Gembira!

Posted by Love Perak | Thursday, January 19, 2012 | 0 comments »

Pengarah strategi PKR, Rafizi Ramli dan Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin sangat gembira apablia mendengar bahawa Ketua Wanita Umno-APCO, Shahrizat Jalil menyaman mereka berdua hari ini.


Rafizi dalam respon segera menyatakan di Twitter bahawa tindakan Shahrizat akan lebih memberi peluang kepada mereka berdua untuk mendedahkan lebih banyak penyelewengan yang dilakukan keluarga Shahrizat dalam skandal Pusat Fidlot Kebangsaan (NFC).

Zuraida juga senada dengan Rafizi dalam respon yang sama di laman mikroblog popular di dunia itu.

Tegas Zuraida, PKR tidak akan sesekali gentar dengan saman yang dibuat Shahrizat kerana keadilan akan tetap ditegakkan, walaupun terpaksa turun naik mahkamah bagi membuktikan bahawa kebenaran akan tetap berpihak kepada siapa yang memperjuangkannya!

Malah tindakan saman Shahrizat ini juga mendapat maklum balas positif dari pengikut Twitter mereka berdua hingga ada peguam yang mengetahui perkara ini secara sukarela memberi khidmat guaman secara pro bono (percuma).

Laporan diatas oleh Jalan Pulang, sementara itu Sinar Harian Online pula melaporkan..

Rafizi sedia jumpa Shahrizat di mahkamah

SHAH ALAM - Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli berkata, beliau dan Ketua Wanita parti Zuraida Kamaruddin bersedia untuk berhadapan dengan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil di mahkamah.

"Kita akan bertemu di mahkamah," kata beliau dalam satu salah mesej menerusi Twitter petang ini.

Mengulas tindakan saman RM100 juta yang diambil oleh Shahrizat hari ini, Rafizi berkata, "apa-apa pun ia tidak akan menjejaskan hari sayalah. Saya tetap akan pergi menikmati satar di Kemaman esok. Kemungkinan kerutuk lembu juga."

Shahrizat memfailkan saman ke atas kedua-dua pemimpin PKR itu berhubung kenyataan-kenyataan berkenaan projek lembu daging kontroversi yang dikaitkan dengan keluarganya.

Dalam satu lagi mesej, Rafizi berkata, secara politik, keputusan membawa kes itu ke mahkamah adalah tindakan "membunuh diri bagi Shahrizat."

Dalam mesej Twitter sekitar jam 4 petang tadi, katanya, ini kerana pihaknya menantikan pertemuan di mahkamah untuk mendedahkan segala maklumat.

Dilihat merujuk kepada nilai tuntutan, Rafizi berkata: "Kalau Kak Jat (Shahrizat) menang, beliau boleh ambil kereta saya yang murah. Tiada hal."

"Kalau kita orang menang, adakah kami boleh dapatkan kondo-kondo," katanya lagi.

0 comments