http://img.nattawat.org/images/tds41xvqedddfubg300.gif

Advertise Here, RM 100/Month. Size 400x100. loveperak@yahoo.com

#TanyaNajib

Posted by Love Perak | Friday, January 14, 2011 | 1 comments »

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak berkata beliau seronok dengan soalan yang diajukan kepadanya apabila beliau membuka peluang kepada orang ramai supaya megemukakan soalan di laman sesawang Twitter miliknya.

Dan menurutnya, seperti yang dijanjikanbeliau telah merakamkan video jawapan untuk beberapa soalan dari #tanyanajib #fb.

NONE“Seronok membaca soalan kreatif anda. Saya sudah merakamkan video jawapan untuk beberapa soalan dari #tanyanajib,” katanya di akaun Twitter.

Selasa lalu, Najib membuka ruang selama sejam untuk menerima soalan-soalan ke laman berkenaan bermula jam 4.30 petang.

Berikutan itu, Najib menerima soalan bertalu-talu daripada para pengguna laman sosial berkenaan sehingga beliau melanjutkan masa, 30 minit lagi untuk menerima soalan yang diajukan.

Perdana menteri dikatakan mempunyai lebih 57,000 pengikutnya di laman tersebut.

Dengan purata 40 tweet sesaat, Najib dihujani banyak gembar-gembur isu, suara kekecewaan, malah tidak kurang juga tulisan yang menggelikan hati yang timbul.

Berikut disiarkan semula antara soalan berkenaan:

@NajwanHalimi: Nak #tanyanajib betul ke Rosmah pakai susuk dan main bomoh?

HilmiIsmaill
#tanyanajib How does is feel to sleep next to Rosmah? Mendebarkan tak?

MrKayMY
#tanyanajib @NajibRazak DS Rosmah ke Riyadh sbg wakil kerajaan Malaysia ke? Kalau ye, kenapa dia?

kev_Q #tanyanajib @NajibRazak Sir, I like your wife's album but where can I obtain the album karaoke version because YouTube seems to delete it.

@aleffush
Apa dalam rambut Rosmah?

@tashny:
Who do you think would win in a fight: Batman or Darth Vader?

@dawsydozz #tanyanajib apa rahsia bibir yang mengiurkan? Merah jambu gitu

@badkitteyh:
#tanyanajib What do you think of CM Lim Guan Eng punya hairstyle?

dearfirdaus #tanyanajib kenapa masih ada rakyat malaysia berperangai seperti babun? lihat sendiri di sesi #tanyanajib . adakah kerana kurang didikan?
faisalmustaffa #tanyanajib ada jumpa Altantuya tak di Paris itu hari?

@jayong28: Kenapa Student uni tak boleh terlibat dalam apa-apa politik tapi budak 14 tahun tak habis PMR boleh kawin? #tanyanajib
fareezakmal@ #tanyanajib #fb Mengapa YAB PM kerap tweet dlm Ingeris dan bukan Bahasa Malaysia?

@NajibRazak
. Kenapa banyak kesangsian dalam PERMATA dan sejauh mana kredibiliti Pengerusinya dalam hal ini? #tanyanajib #nkra

NaqibMohamad Naqib Mohamad
#tanyanajib altantuya ape citer? OMG! may she rest in peace.
NatAsasi @najibrazak #tanyanajib salam 1 malaysia, PM , boleh kah barang2 dan harga2 yang telah naik diturunkan kembali ? Mesti mustahil kan..
eklern EkLern™ Tan #tanyanajib your official/non-official car , pump ron97 or you pun ambik subsidi ?
aky103 ahmad khairy yahya #tanyanajib kepimpinan melayu atau ketuanan melayu?

Sengkeat66
#tanyanajib kenapa ada sekolah lagi yang tak ada elektrik and air?KENAPA??
akmalnasir Akmal Nasir #tanyanajib mengapa12 tahun berturut-turut kerajaan Malaysia mengalami belanjawan defisit?

1 comments

  1. KAPAKTAJAM // January 17, 2011 at 11:02 AM  

    Blogger Fr Perak wt Love!.

    Cantik sungguh tulisan anda dan sedap sangat bahasa anda mengata org pelacur dgn gaya menggembar-gemburkan lagi. Mmg niat dan nawaitu anda tidak langsung melambangkan tatasusila dan keadaban.

    Oleh itu, Kapak pun boleh mengulas mengikut gaya bahasa anda itu agar lebih apada dan fair & square.

    Hang pandai kata & dgar sebelah pihak, TETAPI kenapa tak tanay Mamat Anwar tu, apa die bikin dgn bini Azmin Shamsidar, nak tutup ker, kes itu? Depan Nala lagi main tau, mane lebih teruk pelacur ker bini org menyundal dgn rakan baik pulak tu, sampai org dok kecuh kenapa tak berani buat DNA anak yg dah dewasa tu!!!!.

    Jd, jika perkara ini agar ada penutupnya, minta Mamat Anwar ni gi check DNA tu dan pastikan jika negatif tu ok lar TAPI klu positif tu, alamatnya sanggup tak kena sula kedua2nya, biar Nik Aziz yg menjadi hakimnya!.

    Bukan setakat DNA, ni pasal kes main jubur ni napa nak asyik tangguh jer, cepatkanlah, KARPAL nk cari apa lagi, kan die gak yg menyatakan dalam Parlimen suatu ketika dulu bahawa Anwar mmg peliwat dan pembohong, dan suruh bertaubat. Ni, kenapa skrg nak tukar pengakuan pulak? Dah jd kawan kan nak selamatkan kawan lar, jadi mmg dasar Benggali suka putar belit fakta, walau kenyataan itu kuar dari mulut die sendiri.

    Sebagai manusia yg ada pendirian, kita kena buat pendirian lar dgn berani, klu salah kata salah, dan yg betul katakan betul. Baru jadi manusia mulia ada pendirian. Jgn main sedap tulis.... Jgn jadi pulak blogger bangang.... k

There was an error in this gadget