http://img.nattawat.org/images/tds41xvqedddfubg300.gif

Advertise Here, RM 100/Month. Size 400x100. loveperak@yahoo.com

PANAS : Senibina Putrajaya - Illuminati dan Freemason?

Posted by Love Perak | Wednesday, December 08, 2010 | 21 comments »


Senibina Freemason Di Malaysia.

Kalau kita melihat senibina tempat-tempat menarik di Malaysia ini, sebenarnya ada sesuatu yang terselindung. Kepada yang tidak meminati ataupun percaya kepada teori Konspirasi Freemason, maka abaikanlah gambar-gambar di bawah ini tanpa perlu membuang masa anda yang berharga itu.


Semenjak Google Earth berada di alam siber beberapa tahun lalu, pelbagai penemuan yang memeranjatkan dijumpai. Di Malaysia khususnya, kita pernah dikejutkan dengan penemuan satu tanda salib yang besar berada di atas bumbung bangunan perpustakaan Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia (KUSTEM) di Terengganu.

Siapakah arkitek yang merekabentuk bangunan tersebut dan apakah tujuannya, belum terjawab sehingga kini.


Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia (KUSTEM), Terengganu..





Pada ketika ini, bangunan ini telah dikaburkan jika dilihat melalui Google Maps. Mungkin kerana sudah terkantoi.

Bukti: http://wikimapia.org/1620361/Kustem-Cross


Kini kita beralih untuk melihat senibina yang benar-benar mengejutkan umat Islam di negara ini. Senibina Freemason yang ditemui melalui Google Earth terhadap pusat pemerintahan negara, Putrajaya.

Putrajaya



Vatican City & Putrajaya (perhatikan simbol mata)

Lagi gambar..



Di Alamanda, Putrajaya.





Presint 5, Putrajaya.



Yang ini jelas "mata"nya



Ok kita beralih kepada Obelisk pula.

Mengapakah Obelisk (Tiang) dibina sebagai mercu tanda? Apakah mercu tanda senibina Islam? Adakah tiang?




Jika kita masih buta dan sentiasa menidakkan tentang semua ini, segala jenis cerita sudah dikeluarkan. Tinggal kita nak tonton sahaja. Tontonlah The Arrival dengan hati dan minda yang sedikit menerima.

Sama-sama kita mencari kebenaran di muka bumi Allah ini. InsyaAllah.

Source: Facebook | Mass edited by Oh! Tidak



SURATAN ATAU KEBETULAN?

21 comments

  1. Anonymous // December 8, 2010 at 2:20 PM  

    Kalau UMNO berbinkan Yahudi, apa sangatlah bagi mereka untuk menstrukturkan bangunan ikut nenek moyang mak bapak mereka. Betapa hidupnya usaha David Marshall di Negeri-Negeri Melayu.

  2. tungkaran hati // December 8, 2010 at 3:35 PM  

    Janganlah kita mencipta kekeliruan dengan apa yang dilihat(perlambangan) dan kemudiannya mengelirukan masyarakat pula....!

  3. Anonymous // December 9, 2010 at 10:29 AM  

    tak boleh nak mengarut lagi? seluaq dalam aku pun ada lambang mata... batang kote aku pun ada bentuk Obelisk (Tiang)... freemason jugak kote aku nih

  4. Norizwan // December 10, 2010 at 9:13 AM  

    steady la ko selamber jerk ko buat artikel ni...aku yakin gambar tersebut kat Malaysia ni hanya kebetulan ajer...

  5. Anonymous // December 11, 2010 at 10:57 PM  

    huh!!mlayu yg mengarut-ngarut..xde artikal yg lebih membina ke????

  6. Anonymous // December 12, 2010 at 6:24 PM  

    X la mengarut..ada logiknya... yang tiang tu,bagi sapa yang pernah g sekolh agama,taw la yg tiang tu simbol seatn..time haji kite lonta jumrah kt tiang2 cmtu la..iklan tv3 pon dior nk selit..kalau semua bende kebetulan,lg 10 thn sesat la kite semua

  7. Anonymous // January 28, 2011 at 12:08 AM  

    Ade lagi orang yang bute mate hati akhir2 zaman ni... bagi mereke seme kebetulan.. yang cakap kote2 tu pun baik ko mati a dari hidup terus sesat dan menyesatkan.. Orang yang fikir pakai kepale lutut boleh a kate kebetulan, bagi yang berilmu, boleh fikir, orang buat bangunan bukan main redah je macam buat reban ayam, mesti ade general arrangement plan, isometric drawing, shop drawing, shite drawing, ade plan view, side view, dalam plan pun buleh nampak bentuk nih... kalau xsengaje buat, kebetulan takkanlah diorg nak biarkan je simbol2 gni jadi. Lainla kalau diorg sengaje.. tapi yelah, kontraktor pun ramai bukan islam, jurutera kerajaan pandai minum air kopi je.. takde nak review betul2...

  8. Anonymous // February 17, 2011 at 10:27 PM  

    hayatilah artikel di atas. Ianya utk menyadarkan kita kiamat sudah hampir. Pemerintah sudah berpaling.Mungkin hanya tunggu masa utk jatuh.

  9. Anonymous // March 20, 2011 at 9:05 PM  

    Tiada benda yang terjadi dunia ini adalah kebetulan. Semuanya adalah atas kehendak-NYA. Allah dah tetapkan hati arkitek yang terlibat untuk mereka bangunan tu macam tu, jadi dia pun reka macam tu la. Semua yang berlaku tu atas kehendak-NYA. Semua yang terjadi tu ada sebab. Kita bukan sesiapa untuk menuduh. Kalau tak pernah jumpa orang yang bina, tak ada bukti, sekadar bercakap dari bukti yang was-was, baik jangan cakap sesuka hati. Nanti jadi fitnah. Sendiri mau ingat la besar mana dosa fitnah tu.

  10. Anonymous // April 26, 2011 at 4:09 PM  

    Simbol dlm rekabentuk adalah berdasrkan konsep. Sekranya ada objektif rekabentuk yg menjurus ke arah sesuatu hasrat, hasilannya boleh di lihat pd rekabentuk yg di cadangkan dan beginilah jadinya. Analisa yg dibuat saudara ada lojiknya jika di lihat dari keseluruhan rekabentuk lanskap, senibina dll yg telah dihasilkan. Pendapat yg agak keterlaluan diatas biasa nya dibuat oleh mereka yg jahil perihal senibina dan era rekabentuk sezaman. Kadangkala, kesalahfahaman boleh berlaku sepertimana dikatakan terdapat logo bulan PAS pd logo Petronas dahulu,lantas terus d tukar.

  11. Anonymous // June 16, 2011 at 12:34 AM  

    mungkin betul senibina2 di Putrajaya tu diilhamkan freemason(yg kita xtau sejauh mna kebenaran kewujudan dia) atau mungkin juga arkitek yg mereka bangunan2 ni cuma mengilhamkan rekabentuk bangunan2 tu hasil drpd perhatian terhadap senibina2 terkenal luar negara tu..yelah..arkitek m'sia ni pon bknnya kreatif sgt...
    btw,artikel yg bgus untuk perbincangan

  12. Anonymous // June 19, 2011 at 11:20 PM  

    betul laa nie~
    cube laa kaji~
    dalam hadith nabi un~
    ade sebut ttg dajjal~
    spe kite nk pertikaikan??

  13. kerek // July 2, 2011 at 1:23 AM  

    biar la ape pon dorg nk ckp psl post ko nih..tp aku bgge ko dpt bt post nih..freemason mmg da lme mnular kt dunia ni tmasok malaysia pon..aku dok kt putra..n aku thu psl kjadian n ape yg ade dsbalik putra nih..nk thu lg..korg kji penang lak..siap ade uma freemason lg..pjabat pon ade..korg nk ckp pe??yg asyik odk carot 2 xyah la nk ckp byk..kaji dlu psl bnde nih..bru bly korg nk hntam dy nih..pape pon ko mmg brutal la bebb..aku sokong ko!!!

  14. Anonymous // August 9, 2011 at 6:05 AM  

    mreke2 nie la yg akn bngkit akn meyesatkn kite nnti.. diam2 ade maksud mereka semua ni.. klo laa kebetulan, xkan laa bole KEBETULAN SAME! ashik sume nk kebetulan, abis tu nnti klo MEREKA nie da bngkit sesat kn ko, kat kubur tnye, ko nk ckp ape.? 'kebetulan sy disesatkn'.? manusia manusia... cbe laa kji...

  15. Anonymous // November 7, 2011 at 5:35 PM  

    Tahi betulla

  16. raffiq 5hour(5 high our dreams) // March 17, 2012 at 4:20 PM  

    sesuatu yg menarik bro,butmungkin kebetulan je kot.kite kena tahu kalau betul itu suma simbol illuminati.kenape diorang nak wat kat malaysia???plizz jawab
    sedang kan indonesia ialah negara trbesar islam but adaldiorang x wat kat sana.

  17. raffiq 5hour(5 high our dreams) // March 17, 2012 at 4:20 PM  

    sesuatu yg menarik bro,butmungkin kebetulan je kot.kite kena tahu kalau betul itu suma simbol illuminati.kenape diorang nak wat kat malaysia???plizz jawab
    sedang kan indonesia ialah negara trbesar islam but adaldiorang x wat kat sana.

  18. Anonymous // June 17, 2012 at 12:27 AM  

    mengikut hadis dajal itu bermata satu... dajal dah wujud lama... cuba perhatikan hadis2 nabi.... sekarang ni pengikut dajal dah cukup ramai walaupun dajal yang sebenar tak muncul lagi... dunia mmg da nak dekat kiamat... tapi itu tak bermakna kita semua kna duduk aja... ramai yang dah tahu kebenaran iluminati... tapi tak ramai yg berani kehadapan...

  19. Anonymous // June 17, 2012 at 12:27 AM  

    mengikut hadis dajal itu bermata satu... dajal dah wujud lama... cuba perhatikan hadis2 nabi.... sekarang ni pengikut dajal dah cukup ramai walaupun dajal yang sebenar tak muncul lagi... dunia mmg da nak dekat kiamat... tapi itu tak bermakna kita semua kna duduk aja... ramai yang dah tahu kebenaran iluminati... tapi tak ramai yg berani kehadapan...

  20. Anonymous // June 29, 2012 at 5:59 PM  

    Bila kita engkar pasti ada balasanNya,Allah hantar dajjal sebagai ujian kepada umat,pengikutnya sesat penyokongnya sesat,jadi dimanakah kita,agen yang mendokong atau yang berjaya memalingkangkan diri dari mereka..liberal lah sangat kita nih...btw tahniah penulis blog info yang membina..cermin diri

  21. Anonymous // November 25, 2012 at 1:40 PM  

    putrajaya dan sunway piramid di buat di zaman siapa jadi pm? dia itulah sebenarnya syaitan yang dikenali. orang panggil dia mahafiraun bukan sebab suka2 je...

There was an error in this gadget