http://img.nattawat.org/images/tds41xvqedddfubg300.gif

Advertise Here, RM 100/Month. Size 400x100. loveperak@yahoo.com

48 Jam Untuk Najib Batalkan APCO, Sidang Tergempar!

Posted by Love Perak | Tuesday, June 01, 2010 | 0 comments »

Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar memberi tempoh 48 jam kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak supaya segera memanggil sidang khas parlimen bagi membincang isu serangan Israel ke atas flotila kebebasan yang menghantar bantuan ke Semenanjung Gaza.

Mahfuz yang juga ahli parlimen Pokok Sena berkata, dalam tempoh 48 jam itu juga, kerajaan hendak membentang pelan menyelamatkan rakyat Malaysia yang ditawan oleh rejim Zionis pada sidang khas parlimen tersebut.

"(Selain itu), dalam tempoh tidak lebih dari 48 jam kerajaan hendaklah menamatkan kontrak dengan syarikat perunding antarabangsa yang merupakan proksi kepentingan politik Israel dan Amerika Syarikat," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Mahfuz juga menuntut kerajaan menghentikan dengan segera sebarang urusan perdagangan yang rasmi atau tidak rasmi dengan Israel.

Beliau juga kecewa dengan Najib yang hanya mengeluarkan kenyataan mengecam tindakan serangan itu Israel hanya pada tengah malam semalam.

"Kenyataan itu hanya dibuat selepas didesak oleh pelbagai pihak yang mengangap kerajaan terlalu lembab dan takut untuk membuat kenyataan mengecam perbuatan lanun laut rejim Israel," katanya.

Kelembapan perdana menteri itu, katanya, dilihat seperti menunggu apa nasihat dari Apco Worlwide untuk kerajaan bertindak tanpa menjejas kerja firma Yahudi itu yang diamanahkan oleh kerajaan untuk memulihkan kepercayaan Amerika terhadap kerajaan Malaysia.

"Tindakan rejim Israel tersebut adalah berpunca dari sikap lunak dan pak turut dasar luar kerajaan-kerajaan di dunia termasuk Malaysia yang menyumbang kepada tindakan kejam Israel.

"Perbuatan kerajaan Barisan Nasional (BN) pimpinan Najib yang begitu mesra Amerika dan Zionis mesti dikecam oleh seluruh rakyat Malaysia," kata beliau.

0 comments

There was an error in this gadget