http://img.nattawat.org/images/tds41xvqedddfubg300.gif

Advertise Here, RM 100/Month. Size 400x100. loveperak@yahoo.com

Tak Cerdik Rupanya SPR ni

Posted by Love Perak | Monday, November 01, 2010 | 1 comments »



Oleh: Pria Malaya

Fuh, kalau dekat pembangkang, laju je SPR ni keluar statement, keluar kenyataan bantah, pertikai, kritik, kecam pembangkang...

Kalau berlaku dekat kerajaan Umno/BN, punya la diam menikus..dasar hipokrit perkakas Umno ini...

Najib yang terang2 hulur rasuah 'I help You, You Help Me' masa PRK Sibu hari tu, langsung tak ditegurnya..khairy suatu masa dahulu di kelantan, menaja berpuluh2 buah bas utk pelajar luar Kelantan balik ke kelantan untuk mengundi, langsung tak jadi isu bagi SPR..apa beza taja dengan tiket free bas dgn wang kertas wahai SPR??
Suruhanjaya Penipu Rakyat?

Korang tengok gambar atas tu, punyalah nk menghalalkan keputusan buat hari pengundian pada hari bekerja, dibuat perbandingan dgn PRK Manik Urai hari tu, kononnya walaupun dibuat pada hari bekerja, peratusan keluar mengundi tetap ramai, so tak jadi isu katanya...

"Sebagai contoh, pada pilihan raya kecil Manik Urai yang dijalankan pada hari bekerja, lebih 83 peratus pengundi keluar mengundi tetapi pada pilihan raya kecil Bagan Pinang, yang diadakan pada hari tidak bekerja, peratusan keluar mengundi hanya 70 peratus," -SPR
SPR sedar atau tidak, masa PRK Manik Urai, Kelantan telah ishtihar cuti persitiwa utk seluruh negeri Kelantan?..gara-gara tindakan berat sebelah SPR, negeri kelantan terpaksa ishtiharkan cuti khas utk rakyat Manik Urai keluar mengundi?


"Saya isytihar esok 14 Julai (Selasa) sebagai cuti umum bagi seluruh negeri Kelantan, diambil atas sebab 'Cuti Peristiwa'. Dalam semangat pro demokrasi, kami mesti mengutamakan kepentingan rakyat dan mendahulukan pencapaian," - MB Kelantan
So pada SPR, jangan marah jika anda di cop sebagai perkakas, barua bagi kerajaan Umno/BN

1 comments

  1. Anonymous // November 1, 2010 at 4:13 PM  

    Salam!Tu yang aku duk kata dalam ati aku SPR ni jadi bewak dah la lidah bercabang dia makan tak kira apa asai bolih makan semua dia hantam,tak kira benda tu jijik ka semua dia sapu.Macan ni gak la bila mai tang PAS tak boleh RASUAH,tapi mai tang depa(umNOgok )semua ok tak rasuah tapi(ROSWAH).Banggang punya SPR.Tak leh kata apa la pasai SPR ni salah satu sayap umNOgok.Wsalam!

There was an error in this gadget