http://img.nattawat.org/images/tds41xvqedddfubg300.gif

Advertise Here, RM 100/Month. Size 400x100. loveperak@yahoo.com

Bahalulisme

Posted by Love Perak | Monday, May 03, 2010 | 0 comments »

oleh : labun kulupsakah

bahalolisme bermaksud mandulnya keupayaan berfikir, mati rasa, dungu sebab banyak makan tahi tuan.
bahalolisme bermaksud telinga jadi tuli mata jadi buta pada kebenaran, tidak mampu membezakan yang mana baik atau buruk. Apa saja yang dibuat tuannya akan dianggap betul.
Contohnya: Jika seseorang dituduh liwat oleh seseorang yang mana kita tidak tahu sama ada ia benar atau suatu fitnah - tempat terbaik untuk menentukan kebenaran ialah di mahkamah syariah tempat di mana Allah menjanjikan keadilan di dalamnya kerana Allah maha Mengetahui yang manusia ini pelesit cukup pandai menipu dan berselindung. Jadi di sana akan terbukti siapa yang bersalah. Undang2 ityu cukup sempurna untuk memerangkap sang dajal.
Puak bahalol akan tidak berani ke sana sebaliknya terus-terusan menegakkan benang basah. Menuduh orang itu orang ini dan bersilat mencari teori bangang.

Contoh kedua:- Jika ada tuduhan rasuah terhadap pemimpin kerajaan kita mengalu2kan siasatan dilakukan sama ada rasuah kek, lembu atau duit berjuta-juta. Jika didapati bersalah mereka akan dihukum. Puak bahalol akan mempertahankan tuannya sebab dia lembu. Orang lain dikatakan rasuah tapi tuannya dikatakan politik wang atau rasuah teknikal.

Contoh 3:-
Menuduh orang lain bersubahat dengan Yahudi tapi bila dibongkar tuannya bekerjasama dengan zionis, telurnya masuk ke dalam, mengecut dan hatinya berkata, "Ah! Apa salahnya, kami memang zionis".

Itulah fahaman bahalolisme. Pengikutnya tidak berupaya berfikir sebaliknya memparasitkan diri di tempat orang lain menyibuk menayang juburnya yang disangka cantik wal hal penuh kurap dan nanah.

selalunya mereka bacul. Hai bacul! Entry ini memang khas untuk sang bacul.

0 comments

There was an error in this gadget