http://img.nattawat.org/images/tds41xvqedddfubg300.gif

Advertise Here, RM 100/Month. Size 400x100. loveperak@yahoo.com

Shahrizat Meroyan Apa ni?

Posted by Love Perak | Tuesday, April 06, 2010 | 2 comments »

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil, hari ini menyifatkan pemberian RM100 setahun kepada warga emas di Pulau Pinang sebagai suatu yang memalukan.

Katanya, ini kerana kerajaan negeri pimpinan DAP itu sebenarnya meletakkan nilai warga emas di negeri tersebut sebagai kurang daripada RM10 sebulan.

"Saya rasa malu bila terbaca (Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim) Guan Eng beri RM100 setahun kepada warga emas. Kalau nak dikira tak sampai RM10 sebulan. Pemberian itu kononnya sebagai pernyataan penghargaan. Sebagai menteri yang menjaga kebajikan saya rasa malu.

"Saya nak tawarkan ucapan takziah kepada warga emas di Pulau Pinang kerana nilai mereka kepada kerajaan Pakatan Rakyat hanya kurang daripada RM10 sebulan. Itulah dia nilai warga emas di Pulau Pinang," katanya kepada pemberita, di Seremban hari ini.

kah kah kah...tak sangka &^%$%$%&^% sampai macamni sekali....woit ni nak tanya...dulu umno bagi apa? 1 sen pun haram tak bagi... ni bagi rm100 seorang bersyukur laa...cakap bodoh nanti marah....tapi nak buat macamana...memang bodoh....

petikan di bawah oleh sisi bukit :

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Senator Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil hari ini menyifatkan pemberian RM100 setahun kepada warga emas di Pulau Pinang sebagai suatu yang memalukan.

Tak dengar pula beliau merungut kerajaan UMNO tak bagi apa pun kepada warga emas negeri-jagaan UMNO.

Tak dengar pula beliau merungut lebih 17,000 orang anak luar nikah orang Melayu-Islam hasil 50 tahun BN memerintah.Tak dengar pula dia komplen sama polis,Kemas,BTN atau Perkasa .

"Saya rasa malu bila terbaca (Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim) Guan Eng beri RM100 setahun kepada warga emas. Kalau nak dikira tak sampai RM10 sebulan. Pemberian itu kononnya sebagai pernyataan penghargaan. Sebagai menteri yang menjaga kebajikan saya rasa malu.

Kerajaan PR Baru dua tahun perintah,BN sudah 53 tahun mengikis harta rakyat.Apabila PRK baru hendak bagi.Duit petronas satu sen Kelantan tak dapat ,tak pula dia bising.

"Saya nak tawarkan ucapan takziah kepada warga emas di Pulau Pinang kerana nilai mereka kepada kerajaan pakat pembangkang hanya kurang daripada RM10 sebulan. Itulah dia nilai warga emas di Pulau Pinang," katanya Shahrizat ,pengundi Lembah Pantai pun getik dengan dia.

2 comments

  1. Anonymous // April 6, 2010 at 9:30 PM  

    UMNO MEMNANG BODOH

  2. Anonymous // April 7, 2010 at 10:15 AM  

    Ini lah dia watak pemimpin UMNOk dah x de modal lagi ke nak beri komen ... ape punyer busuk hati laaa... dari pada UMNOk ape yang mereka sumbangkan untuk warga emas... bile time pilihanraya baru nak beri bantuan pada mereka... ini lah dia didikan yg yahudi bagi...

There was an error in this gadget