http://img.nattawat.org/images/tds41xvqedddfubg300.gif

Advertise Here, RM 100/Month. Size 400x100. loveperak@yahoo.com

Lajunya Polis Malaysia bila bersabit dengan Pakatan Rakyat

Posted by Love Perak | Tuesday, January 19, 2010 | 1 comments »


Polis siasat exco S'gor kes peruntukan sekolah Tamil

Polis akan memulakan siasatan terhadap exco Kerajaan Selangor Dr Xavier Jayakumar hari ini berkaitan laporan polis yang mendakwa beliau telah menyelewengkan peruntukan RM1.67 juta untuk sekolah Tamil tahun lalu.

Difahamkan pegawai polis daripada ibu pejabat polis daerah (IPD) Klang - tempat aduan tersebut dibuat kelmarin - akan menemui Xavier di pejabatnya di Shah Alam pada jam 4 petang ini.

Ahad lalu, Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) Klang, G Jeganathan mendakwa peruntukan kerajaan untuk menaiktarafkan sekolah telah diberikan kepada tiga NGO, tanpa sebab yang jelas.

Katanya, beliau menerima surat yang ditandatangani oleh semua wakil PIBG yang mendakwa tidak menerima wang peruntukan tersebut.

Xavier dijangka mengeluarkan kenyataan berhubung perkara itu selepas keterangannya direkodkan pihak polis petang ini. (Malaysiakini)

1 comments

  1. Anonymous // January 19, 2010 at 3:14 PM  

    macamana RAKYAT MALAYSIA TAK PANGGIL POLIS NI ANJING UMNgok..MEMANG DAH SAH KALAU REPORT POLIS MENGENAI PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT DGN MEE SEGERA DEPA DATANG MENYIASAT..KES SI ANAK TOYOL TU SAMPAI LA NI TAK DISIASAT LAGI..ALASAN BELUM CUKUP BUKTI..MEMANG LE KORANG NI KAMI RAKYAT MALAYSIA PANGGIL ANJING UMNgok

There was an error in this gadget