http://img.nattawat.org/images/tds41xvqedddfubg300.gif

Advertise Here, RM 100/Month. Size 400x100. loveperak@yahoo.com

Rakyat Malaysia tidak akan dapat baca blog Pakatan Rakyat lagi?

Posted by Love Perak | Sunday, January 24, 2010 | 3 comments »

Saya mempunyai maklumat yang boleh dipercayai bahawa lawatan ke India baru-baru ini oleh Najib dan delegasi Kerajaan (UMNO / BN) tujuan utamanya adalah untuk merekrut secara kontrak profesional IT dan hacker dari India selama 3 tahun . Dianggarkan bahawa lebih daripada 200 orang akan direkrut dan dibayar RM300 juta setahun.

Tugas mereka hanyalah untuk mengancam, memintas dan melumpuhkan blog-blog yang menentang kerajaan.

Oleh kerana Media Perdana dikuasai dan dikawal kerajaan manakala Internet dan blog-blog terletak diluar kawalan atau tidak dapat dikawal oleh kerajaan, kali ini Najib dan UMNO/BN yang telah kehilangan arah akan berusaha habis-habisan untuk melemahkan blog-blog anti-kerajaan dengan bantuan profesional IT dan hacker dari India untuk menghantar virus dan trojan ke alamat IP individu melalui pembekal perkhidmatan Internet Celcom dan TMnet .

Najib, Hishamuddin dan Rais Yatim, bersama dengan beberapa Menteri Kabinet UMNO / BN telah mengadakan rundingan tertutup dengan CEO - CEO dari Telekom dan Celcom untuk membincangkan perkara ini sebelum Najib berangkat ke India.

Tujuan mereka ialah untuk mempengaruhi kata laluan masuk, akses penerbitan tempatan, sistem melambatkan sistem, bahkan hingga memusnahkan data- data di dalam hard disk jika ada yang mengakses blog anti kerajaan dan juga menghalang laman-laman blog daripada menyiarkan berita-berita yang buruk tentang kerajaan.

Perkara ini tidak akan melibatkan blog-blog pro kerajaan kerana pemintasan akan dilakukan berdasarkan alamat IP dan POP Proxy individu. Jadi, jika anda mengakses blog pro-kerajaan, anda tidak akan terjejas.

Najib dan UMNO / BN akan memastikan bahawa Rakyat Malaysia tidak akan dapat mengakses berita dari sebarang portal-portal dan juga blog-blog anti-kerajaan dan laman tersebut tidak akan dapat menyiarkan sebarang berita yang benar tentang salah laku rasuah mereka dan strategi untuk menggulingkan Prakatan Rakyat di Internet .

Rais Yatim, Muhyiddin dan Hishamuddin baru-baru ini telah menyentuh mengenai Blogs, Facebooks, dan Twitters yang dikatakan boleh menghancurkan budaya kita.

Selain itu mereka juga merancang untuk membenarkan polis dan tentera untuk membuat permohonan bagi memiliki Mykad , sudah pasti tujuannya ialah bukan kerana subsidi petrol dan kegunaan lain tetapi sebagai pengundi UMNO/BN dalam pilihanraya yang akan datang.

Isu Kalimah Allah baru-baru ini juga dirancangkan oleh Najib dan UMNO untuk memperolehi lebih banyak sokongan Melayu.

Ini menjelaskan bahawa Najib dan UMNO akan mencuba segala cara untuk kekal berkuasa untuk terus merompak kekayaan Negara untuk jangkamasa yang lebih lama.

Khutbah-khutbah jumaat dan juga ceramah Ugama telah diarahkan agar menekankan tentang isu Kafir untuk tahun 2010 dan 2011 juga bertujuan untuk mendapatkan kembali sokongan masyarakat Melayu Islam terhadap UMNO.

Membeli ahli politik ,wakil-wakil rakyat dan pengundi dari Pakatan Rakyat juga merupakan sebahagian daripada rancangan mereka untuk melemahkan Pakatan Rakyat sehingga mereka boleh tetap berkuasa.

Mereka juga mempunyai rancangan untuk meningkatkan pendapatan dan elaun semua kerabat diraja secara diam-diam, untuk mendapatkan sokongan mereka untuk tetap berkuasa.

Sumber: Anak Sungai Derhaka & MalaysiaToday.

3 comments

  1. Tan Loo Ley // January 24, 2010 at 12:59 AM  

    Tahniah Rais Yatim kerana kedangkalan pemikirannya..logik apakah blog, facebooks dan twitter memusnahkan budaya kita...

    Bukankah membawa masuk penyanyi Barat yang hanya memakai seluar dalam dan menampakkan segala lurah pada tubuh itu memurnikan budaya kita?

    Halanglah dengan api sekalipun, LAWAN TETAP LAWAN....ALLAHUAKHBAR!!!

    Kalau dah kemaruk dengan kuasa serta nafsu serakah untuk mengaut harta rakyat puak ini akan buat apa saja, asalkan mereka dapat memuaskan nafsu serakah jahat mereka.

  2. malim deman // January 24, 2010 at 2:03 AM  

    isk,isk,....naper takut dgn bayang2 sendiri ?! Hacker malaysia pun bley buat mende2 tu. Kalau tak hack pun, blig2 pakatan mmg dah lesu pun. Kuat betul la korang ni berimaginasi....kesiannn....

  3. DR 1221 // January 24, 2010 at 10:29 AM  

    salam dan terimakasih MC shaharul di atas hujah2 dan cacian demo (dlm blog pakkaramu), kawe rasa kalu kita berhujah secara berdepan mungkin lebih seronok. tq tuan tanah.

There was an error in this gadget