http://img.nattawat.org/images/tds41xvqedddfubg300.gif

Advertise Here, RM 100/Month. Size 400x100. loveperak@yahoo.com

Najib vs Musa Hasan

Posted by Love Perak | Thursday, January 07, 2010 | 2 comments »


1Malaysia makin celaru. 1Malaysia bertambah haru biru.

Slogan 1Malaysia yang dianggap keramat di bawah kerajaan pimpinan Najib semakin celaru mengenai isu kalimah Allah. Orang yang tengah kelemasan bakal menggapai apa jua sebagai talian hayat hatta seurat rambut.

Demi mengaut sokongan kaum Melayu terhadap parti perkaumannya, Najib telah secara tidak langsung menggalakkan orang ramai mengadakan perhimpunan haram. Malah boleh pulak demo ini diadakan di masjid-masjid selepas solat Jumaat esok bagi membantah mingguan Katholik menggunakan nama 'Allah'. Tapi dia jugak yang suruh orang ramai bertenang. Cakap tak serupa bikin.

Tapi yang tambah bercelaru lagi bilamana Ketua Polis Negara TS Musa Hassan pulak bagi amaran pada mana-mana pihak yang berhasrat untuk berhimpun bagi membantah isu penggunaan kalimah Allah esok agar membatalkannya sebelum tindakan tegas diambil. Kekononnya polis bakal memantau secara serius perkara itu atas alasan keselamatan negara. Habih tu yang Najib beria ia menggalakkan orang ramai turun tunjuk perasaan tu pasai apa.

Haru biru jadinya. Najib kata boleh, Musa Hassan kata jangan. Apa kata mufti berbangsa Umno berkenaan demo dalam kawasan masjid nih. Jangan dok sengih sengih, fatwa hangpa mana. Aku tak dapat nak bayangkan muka Hishamuddin jumpa pemberita lepaih nih.. hihi..

Ada ka sesapa bangsa Umno yang memegang kerakyatan PAS teringin nak join demo paling bangang dalam sejarah negara ni..

shalehudin

2 comments

  1. tok iskandar // January 7, 2010 at 11:52 PM  

    bila pikir ngapanya musa x seia sekata dengan najib.teman tok kata ni wayang gambar.apa ke halnya dengan wayang gambar.nanti taklah orang cakap polis x adil.asal umno demo boleh.PR baru niat je nak demo kena cekup.tambah teman tok lagi.lepas tu nak nampak real lakonan sampai boleh dapat award,2 atau 3 orang umno kena cekup pasal demo haram.tok setuju dengan kata teman tok tu.....

  2. NurHafiz // January 9, 2010 at 11:59 PM  

    Salam. Saya harap saudara dapat menggunakan bahasa yang lebih ilmiah kerana mungkin blog ini dibaca oleh anak-anak muda yang ingin mengenali PAS. Jangan kerana kecelaruan bahasa saudara, kita kehilangan penyokong Islam. Salam

There was an error in this gadget