http://img.nattawat.org/images/tds41xvqedddfubg300.gif

Advertise Here, RM 100/Month. Size 400x100. loveperak@yahoo.com

Mana Janji Zul Noordin nak buat Kejutan?

Posted by Love Perak | Sunday, March 21, 2010 | 1 comments »

Ada kemungkinan Zulkefli Noordin wakil rakyat Kulim-Bandar Bharu,kedah telah lupa janjinya, bahawa satu kejutan akan dia lakukan semasa dipecat daripada parti PKR minggu lalu.

Janji Zulkefli hingga kini tidak kunjung tiba. Apa kah pendedahan Zaharin pada 15 Mac lalu telah mencakupi kejutan yang dijanjikannya?

Sebelum Zukefli dipecat daripada PKR, dia begitu garang membuat berbagai tomahan terhadap para pemimpin PKR terutama tuduhannya bahawa terdapat firaun-firaun kecil yang mengelilingi Presiden parti itu dan Anwar sendiri.

Sehari setelah pemecatannya daripada PKR, Zulkefli mencabar agar presiden parti PKR Wan Azizah Wan Ismail meletakkan jawatan kerana gagal mengawal wakil-wakil rakyat PKR daripada berkeluaran.

Selain mendesak Wan Azizah meletakkan jawatan, Zulkefli juga mencabar agar Anwar melepaskan jawatan sebagai Ketua Pembangkang di dewan rakyat, kerana menurutnya bercanggah dengan asas parlimen.

Menurut Zulkefli, sebagai asas kepada single parti, maka seharusnya DAP yang menjadi Ketua Pembangkang, kerana mempunyai kelebihan kerusi di banding PKR. Dap mempunyai 28 kerusi, PKR 27 kerusi dan Pas 23 kerusi.

Anwar kehilangan hak sebagai Ketua Pembangkang kerana keluarnya 3 wakil rakyat PKR, yakni Zaharin Hashim, Tan Bee Bing, Mohsin Fadzli Samsuri dan dipecatnya Zulkefli daripada parti PKR.

Setelah Zulkefli membuat desakan agar Anwar meletakkan jawatan dan janjinya akan membuat kejutan, hingga kini kelibat Zul tidak kedengaran lagi.

Apa kah Zulkefli telah merasa takut, kerana berbagai reaksi pemimpin kerajaan dan parti Umno terhadap pendedahan Zaharin termasuk laporan polis pemuda Umno Malaysia hari ini?

Namun bagi AYT, janji Zulkefli Noordin untuk membuat kejutan adalah janji. Janji mesti ditunaikan.

Apa Yang Tersirat

1 comments

  1. NoToBn // March 22, 2010 at 5:59 PM  

    mula cadang nak buat kejutan..bukannya apa niat dihati nak buat jamuan rakyat,dgn hasil..lompat katak..apa nak dibuat nasib labu-labi..belum apa lagi dah kena fuck off...miss syorru jawabnya..la bukan nak buat kejutan tapi sendiri terkejut taksedar sampai arini..haha haha ..dah jadi zul pariah..