http://img.nattawat.org/images/tds41xvqedddfubg300.gif

Advertise Here, RM 100/Month. Size 400x100. loveperak@yahoo.com

Pakatan Rakyat Gabungan Parti Miskin

Posted by Love Perak | Monday, March 01, 2010 | 0 comments »

oleh : kerajaan rakyat

Mungkin kerana Pakatan Rakyat, Parti Keadilan Rakyat khususnya tergolong di kalangan parti miskin maka terdapat beberapa pemimpin dan Wakil Rakyatnya meninggalkan parti. Mereka yang meninggalkan parti ini kesemuanya mempunyai masalah samada displin, rasuah atau penyelewengan dana untuk rakyat. Dalam pada itu terdapat juga dikalangan mereka yang rasa kecewa kerana tidak mendapat jawatan dalam parti.

Sebut saja nama-nama yang kononnya gah dalam perjuangan mereka - Ezam dengan igauan jawatannya. Chandra Muzaffar kerana tamak dan kerakusan wang. Malaun ini kerana sifat malas dan culasnya. Terbaru, polong ini keluar kerana tidak tahan dengan tekanan daripada SPRM dalam kes rasuahnya. Maka sujudlah mereka kepada Langsui berpuaka!!

Walau bagaimanapun ketahuilah ada hikmahnya kita bernaung di bawah gabungan parti miskin kerana hanya mereka yang miskin faham perasaan dan penderitaan rakyat miskin.

Bertepatan dengan konsep "Kediaman Untuk Semua", kerajaan Selangor memudahkan urusan penyewaan apabila membatalkan deposit bagi mendiami Projek Perumahan Rakyat atau PPR.

Sebelum ini, penyewa perlu membayar deposit RM1,050 bagi setiap rumah PPR. Selain deposit itu, mereka juga membayar sewa RM124 sebulan, secara serentak.

Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan & Setinggan, Iskandar Abdul Samad dalam satu kenyataan menyatakan skim ini hanya terbuka kepada mereka yang berpendapatan rendah.

Kelayakan untuk skim itu adalah sama seperti mereka yang ingin memohon pengurangan sewa rumah PPR dari RM250 kepada RM124.

Ini bukan pertama kali kerajaan Pakatan Rakyat Selangor memudah cara dan membela kebajikan rakyat miskin.

Sebelum ini, kerajaan negeri menurunkan kadar sewa PPR dari RM250 yang dinaikkan Kerajaan Barisan Nasional pada Jun 2007, kepada RM124.

Terdapat 5,436 unit rumah PPR di empat kawasan dan 1717 unit masih kosong. 4 kawasan PPR itu adalah di Serendah, Kota Damansara, Lembah Subang dan Kg Baru Hicom.

0 comments

There was an error in this gadget